Den frenetiska gymbytaren

Spinner vidare på dem olika Gymkarraktärerna jag skådar nere på gymmet mitt varje vecka.  Denna gång har turen gått till den jag kallar för Den Frenetiska Gymbytaren!!    Orkar inte skriva Den Frenetiska Gymbytaren en gång till, så vi kortar ner det till gymbytarn...okej?? 
Gymbytarn kommer alltid insläntrandes på gymmet 20 över 5, lite småstressad efter sin 4564:e dag på samma kontor. Han har suttit bakom samma skrivbord sedan han gick ut Samhällorienteradlinje i Nyköping som 19åring. Gymbytarn är den typen som sitter på samma stol, från gymnasiet ända fram tills han stämplar ut som 65taggare, utan att varken lyckats eller brytt sig om att avancera i företaget. Sånär som på ett hedersuppdrag, där han var ansvarig för kaffemaskinen, vid 40 års ålder, men gick in i väggen och blev sjukskriven i 4 månader.

Han är iklädd en kritsträckrandig kostym, blå skjorta med vit krage, svarta lågskor,  en trådlöst headsett som sitter fastgjutet i örat och ett par immiga glajjer som vilar över nästippen.. hans frissa som är stylad med daxvax går åt Anders Svensson-hållet.

Han traskar in på gymmet och går bort mot receptionsdisken för att dra sitt kort i kortapparaten. Det händer ibland, att han tappar ut hela plånboken på golvet när han ska  slita upp kortet.  När han tagit sig förbi receptionen och ska gå in i omklädningsrummet, börjar hans hjärta vibrera som en fruktmixer. Han är alltid sjukt nervös inför att gå in och blotta sig bland dem andra mer vältränade typerna som rör sig på gymmet.  Där inne sitter ett antal personer som Gymbytarn fruktar. Bland annat han som fick jobb på kemtvätt tack vare sin ruskigt perfekta tvättbräda, han som har fetare överarmar än lår, och han som kan ställa en hink vatten uppepå sin enormt vältränade bröst.
Gymbytarn har inget av det. Han har liksom lite för mycket sidfläsk, bältet pekar lite neråt, han har lite mer bröst än sin flickvän, och huden vid armarna får han spänna upp med två st spännremmar varje morgon.
När han motvilligt klätt av sig sin kritsträckrandiga kostym spännt loss remmarna och tagit på sig sin farfars gamla träningsoverall, så går han sakta men säkert ut mot gymmet. 
Han inleder passet med några minuter på träningscykeln samtidigt som han intresserat följer Rapport som visas på en TV-skärm framför honom. Efter några minuter slutar han cykla, men fortsätter att följa nyhetssänningen, trots att ljudet på TV:n inte är på.
När sändningen är slut, beger han sig mot delen av gymmet som domineras av träningsmaskiner. Han sätter sig till rätta i en av maskinerna och spänner fast sig.  Han läser på ett informationen som sitter på maskinen att den här övningen ska stärka upp skuldrorna och triceps. Nu åker vi tänker han, laddar på 20 kg och kör några repetitioner.  Han sitter några minuter och spanar ut över avdelningen med maskiner, där det utöver Gymbytarn, endast rör sig sexiga brudar som spelar i helt andra ligor än honom, plus några gamllingar, som skulle trilla av pinn om dem laddar på mer än 5 kilo i en övning.

Hela den här vistelsen på gymmet är en enda lång pina. Han känner sig så värdelös och felplacerad. Det känns som att alla stirrar på honom, men i själva verket så är det knappt någon som bryr sig om att han är där.
Gymbytarn börjar fundera om det är värt att gå tillbaks till gymmet nästa vecka.  Istället för att gymbesöket ger en stärkt kropp och stärkt självförtroende, så lyckas han hålla sin taskiga form intakt och hans redan knackiga självkänsla får sig ytterliga en ordentlig knäck.

Han spänner loss sig själv från maskinen, , bestämmer sig för att få ett värdigt slut på gymvistelsen och avslutar med att knalla 4 km på löpbandet in i omklädningsrummet, duschtar tar sitt pick och pack , släner gymkortet i papperskorgen i soporna och beger sig ut på gatan igen.

Nästa vecka skymtar jag inte samma person , men det har då anslutit sig en ny gymbytare till gymmet.
Våran gymbytare provar lyckan på ett annat gym, i en annan del av stan.
Undrar om dem har någon egen klubb där dem hjälps åt att skifta gym för att göra lidelsen på varje enskilt gym så kort som möjligt.

Personerna bakom Den Frenetiska Gymbytaren kommer och går, men karaktären består.Håll tätt/ Garlic

Kommentarer
Postat av: Astrid Bolund

Tycker mycket om det du skrev! Spännande att se en del sunda saker och inte endast det vanliga grejerna som man kan läsa om varje dag. ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0