Att betala för musik igen

Personerna bakom musiktjänsten Spotify står för årets skönaste och fräckaste affärsidé. Låt mig förklara.

Dem slänger ut jordens skönaste musiktjänst mitt i en tid då det råder tveksamheter runt om i landet huruvida man får tanka musik. Så behöver för tjänsten är stort. Det är dessutom gratis att använda sig tjänsten så länge man har fått en "invite". Det får alla tag i men det känns ändå lite speciellt att ha fått en "invite".  Det är smidigt tjänst som man kan bära med sig överallt, och många som låter Spotify stå och brumma dagarna i ändå.
Allt detta mot att man lite då och då lyssnar på ett kort och helt okej reklamklipp.
Det är inte ens en fråga om varifrån man hämtar sin musik längre, och ja man blir beroende av tjänsten.

Men nu när Spotifyn är det självklara valet, så börjar dom att slänga in mer och mer reklamtid, varav reklamklippen blir vidrigare och vidrigare....
Mot en betalning kan man slippa undan reklamen....Och just nu är jag bara så jävla förbannad att jag sumpat mitt betalkort, för jag vill verkligen betala för att slippa bli störd när jag använder Spotify, som jag numera är helt beroende av. Det är värt 100 spänn i månaden att slippa höra någon idiot prata om att han ska lämna bilen hemma på onsdag, och en brud som stör hela tiden genom att vara så fräck/dum i huvudet och säga" Hej hoppas jag inte stör"....

Så det dom håller på att göra är att få folk att återigen betala för musiken. Något jag aldrig skulle gjort för några månader sedan. 100 kronor i månaden, det är en CD varannan månad, hur många lägger så mycket pengar på musik. Inte ens på 90- talet lade man väl så mycket pengar på musik.


Hoppas jag inte störde...
/ GarlicFöretagsfester

Att gå på företagsfest är lite som att skjuta sin granne i foten, ligga med hans fru och elda upp hans bil. Man vill göra det, men är medveted om att det lurar några konsekvenser bakom krönet, so to speak.  Men man gör det ändå, för man har sett fram emot det.  Ibland kollar man på hey baberiba istället med en påse chips, oftast deltar man på företagsfesten.

Jag anser att företagsfest borde vara förbjudet, eftersom det i princip är omöjligt att genomföra ett lyckat jobbpartaj.   Visst går det att måla upp ett drömscenario om den perfekta jobbfrassen, men det är bara en illusion.
Alla vill ju puckla på receptionisten i numero dos, men få är villiga att ta konsekvenserna, förlora jobb, bli anmäld, förlora fru och familj, få tänder inslagna och en kölapp till AMS.
Så därför är det få som gör det....Men ibland sker det och det är ju kul kan tyckas, men man får inte ha roligt åt det tycker chefen, man får inte prata om det som är kul.
Jag menar att allt som är roligt att göra,  som skulle vara roligt att göra på en företagsräka, kan man inte genomföra ostraffad. Det är totalförbjud på roliga saker, vilket gör det till en meningslös tillställning..
Hur många vill inte göra sånt man gör på en vanlig fest även på företagsfesten. Dra ett sträck från receptionistens vänstra bröst,  strypa praktikanten medan man våldför sig på henne, låsa in Kennet i en skrubb, och slå Anders på käften för att han håller på ÖIS i allsvenskan.
Chefen erbjuder befodran mot ett blåsjobb, lönesänkning om man inte hämtar öl åt honom, och säger åt Åsa att hon inte haft jobbet om hon så stora tuttar.

Men det är helt omöjligt, det händer bara på film och om det skulle hänta på företagsfrassen ute i Orminge så skulle 30 personers liv vara nerkört i betongen veckan efter....

Orkar inte skriva mer om skiten nu , blir för upprörd..

/Garlic


tjejer bara förstör!

man blir ju lite irriterad på chicksen ibland faktiskt!

Jag har nämligen än god vän eller hade kanske man ska säga, det här är problemet med brudar dom kan lixom få killar att go bananas i skallen å bara tänka på dom och göra som dom vill utan att dom egentligen behöver säga något! Riktigt läskig egenskap... Aaa iaf lixom den här polaren han va lixom "boysens boys of the boys!" han sa aldrig NEJ, han var på så fort någonting var pågång, han dissade brudar hejvillt för att sätta boysen i första hand, han kunde också ofta vara lite svinig mot gummor men alltid på ett roligt sätt tyckte iaf jag och resten av grabbarna!

Men så plötsligt kom den dagen jag aldrig kunde förespå, min gode vän blev kär och plötsligt beter han sig som en toffel och följer minsta lilla vink som gumman hans gör, förjävligt? Aaa det tycker jag verkligen... Varför ska det vara det ena eller det andra? Kan väll förfan kompromissa lite, subban ska inte ha all makt nej urch för detta betende som sprids i världen och om det är något jag ogillar så är det när jag ser ens vänners tjejer börja sätta ultimatum inför alla andra och ställa krav och vara allmänt bitchig.. Har flera gånger fått lust å bara dra på dessa gummor en fet smäll, men eftersom jag inte slår kvinnor så har min ilska gått ut över snubben som tofflar arslet av sig!

Så till er alla från mig, HJÄLP era vänner upp ur det förödiska kärleksträsket om dom hamnat där annars ser ni fan till att dom aldrig hamnar där det är betydligt lättare... /LEEK

EVIAN

Är ju rätt stora i bloggvärlden nu så vi har faktiskt fått ett reklamkontrakt av "Evian"...

Därför smackar jag upp en av världens skönaste reklamfilmer, självklart gjorda av Evian Water!

Harebratja! /LEEK


Krydd eller inte??

Bra fest? Hur är en bra fest? hur är en bra utgång? vad är det bästa med en festkväll??

FÖRFEKKKKKKKKKEN, den är alltid bra och alltid bättre än själva utgången!! Med andra ord alltid bäst!!!

Förfekke är underbara, man sitter där med boysen å snackar skit om tajta gummor man satt osv! Man kryddar oftast också någor fruktansvärt, egentligen bara för att det ska bli lite roligare jag menar alla vet ju att man ljuger lite grann och det är inte precis något man hymmlar med men vafan de blir ju inte kul annars...
Jag har efter en tids levande på denna jord insett att brudar hatar krydd och att dom troligtvis tillhör någon typ av hemlig rörelse med namnet "kryddmördarrörelsen" eller något liknande.

Skillnaden på krydd med brudar inblandat och krydd med endast sköna snubbar inblandat!!:

Den riktiga sanningen: Jag och min brud var påväg hem från krogen och när vi kliver på tåget som går ifrån östermalmstorg hem mot mig så sätter vi oss framför två killar som är lite lätt förfriskade och verkar må lite dåligt av dom hastiga inbromsningarna. Den ena ser ut att hålla på att spy men lyckas hålla spyan inne medans den andra säger nått i stil med att den andra är färsk sen går dom av på nästa station och vi åker hem, inte mer med det...

Krydden ska dra igång med flickvännen närvarande: Fan boys ni vet förra helgen när jag och gumman drog hem från krogen så var jag fan med om det sjukaste på länge!! (Gumman sticker in med -Vadå vad var det som va så sjukt, hände väll inget speciellt?). Låtsas som ingenting och gör det bästa för att återfå boysens uppmärksamhet, JOOOO det var helt sjukt!! Vi kliver in på tuben och där sitter två snubbar som såg ut som tusen svåra år och deras konversation bestod mest av Brööööööööl och oklara ljud, plötsligt får dom för sig att gå av och den ena börjar skrika på den andra att resa sig upp å hänga med vilket han också gör. (bruden sticker ännu engång in - Men vad snackar du om nu? menar du dom som satt framför oss? Du var ju fullare än dom!!) Ett stort suck utbryter men inte fan ska man ge upp när man kommit såhär långt utan det är bara fortsätta krydda man vill ju inte svika boysen!! Iallafall, dom här två snubbarna ska ut men den ena snubblar precis vid dörrarna och hans polare ser ut att dö av lycka och ska precis brista ut i skratt!! Det enda problemet är att i samma veva som han öppnar munnen så orkar han inte hålla tillbaka den där spyan som har legat och dinglat hela tågresan utan han spyr ner hela sin polare som inte fattar någonting, när han tillslut lyckas resa sig upp droppar han lite sluddrigt kommentaren - Faän intääe nog meääd att jaajg snybblade, jaäg lyckkadääs spy neäär määj sjääelv!! (Nu kommer det förödande slutet... Boysen har precis fått sig en dos av helt okej krydd och är påväg att brista av skratt och börja dela ut highfives hejvilt, men en nejnejnejnej det ska ju självklart inte få hända tycker bruden nej hon känner sig verkligen tvungen att komma med ett fullständigt dödande inlägg i det hela - Men hörru, varför ska du alltid ljuga? Inget av det där hände ju, det var ingen som varken spydde eller snubblade. Dom gick ju bara ut sen såg vi dom ju inte mer! Skärp dig nu!). "kryddmördarrörelsen" fick det sista ordet, FAN!

Krydden drar igång med endast boysen närvarande: Fan boys ni vet förra helgen när jag och gumman drog hem från krogen så var jag fan med om det sjukaste på länge!! Det var helt sjukt!! Vi kliver in på tuben och där sitter två snubbar som såg ut som tusen svåra år och deras konversation bestod mest av Brööööööööl och oklara ljud, plötsligt får dom för sig att gå av och den ena börjar skrika på den andra att resa sig upp å hänga med vilket han också gör. Dom här två snubbarna ska ut men den ena snubblar precis vid dörrarna och hans polare ser ut att dö av lycka och ska precis brista ut i skratt!! Det enda problemet är att i samma veva som han öppnar munnen så orkar han inte hålla tillbaka den där spyan som har legat och dinglat hela tågresan utan han spyr ner hela sin polare som inte fattar någonting, när han tillslut lyckas resa sig upp droppar han lite sluddrigt kommentaren - Faän intääe nog meääd att jaajg snybblade, jaäg lyckkadääs spy neäär määj sjääelv!! Boysen har precis fått sig en dos av helt okej krydd och är påväg att brista av skratt och börjar dela ut highfives hejvilt, alla är i extas och skriker och skålar med varandra tills alla plötsligt tystnar för att lyssna på en ny krydd som är på ingång!

Aja välj själva vilken situation ni ser som skönast! Jag säger iaf DÖD ÅT "kryddmördarrörelsen"!!!

Seeeyaaaa / Leek

Den frenetiska gymbytaren

Spinner vidare på dem olika Gymkarraktärerna jag skådar nere på gymmet mitt varje vecka.  Denna gång har turen gått till den jag kallar för Den Frenetiska Gymbytaren!!    Orkar inte skriva Den Frenetiska Gymbytaren en gång till, så vi kortar ner det till gymbytarn...okej?? 
Gymbytarn kommer alltid insläntrandes på gymmet 20 över 5, lite småstressad efter sin 4564:e dag på samma kontor. Han har suttit bakom samma skrivbord sedan han gick ut Samhällorienteradlinje i Nyköping som 19åring. Gymbytarn är den typen som sitter på samma stol, från gymnasiet ända fram tills han stämplar ut som 65taggare, utan att varken lyckats eller brytt sig om att avancera i företaget. Sånär som på ett hedersuppdrag, där han var ansvarig för kaffemaskinen, vid 40 års ålder, men gick in i väggen och blev sjukskriven i 4 månader.

Han är iklädd en kritsträckrandig kostym, blå skjorta med vit krage, svarta lågskor,  en trådlöst headsett som sitter fastgjutet i örat och ett par immiga glajjer som vilar över nästippen.. hans frissa som är stylad med daxvax går åt Anders Svensson-hållet.

Han traskar in på gymmet och går bort mot receptionsdisken för att dra sitt kort i kortapparaten. Det händer ibland, att han tappar ut hela plånboken på golvet när han ska  slita upp kortet.  När han tagit sig förbi receptionen och ska gå in i omklädningsrummet, börjar hans hjärta vibrera som en fruktmixer. Han är alltid sjukt nervös inför att gå in och blotta sig bland dem andra mer vältränade typerna som rör sig på gymmet.  Där inne sitter ett antal personer som Gymbytarn fruktar. Bland annat han som fick jobb på kemtvätt tack vare sin ruskigt perfekta tvättbräda, han som har fetare överarmar än lår, och han som kan ställa en hink vatten uppepå sin enormt vältränade bröst.
Gymbytarn har inget av det. Han har liksom lite för mycket sidfläsk, bältet pekar lite neråt, han har lite mer bröst än sin flickvän, och huden vid armarna får han spänna upp med två st spännremmar varje morgon.
När han motvilligt klätt av sig sin kritsträckrandiga kostym spännt loss remmarna och tagit på sig sin farfars gamla träningsoverall, så går han sakta men säkert ut mot gymmet. 
Han inleder passet med några minuter på träningscykeln samtidigt som han intresserat följer Rapport som visas på en TV-skärm framför honom. Efter några minuter slutar han cykla, men fortsätter att följa nyhetssänningen, trots att ljudet på TV:n inte är på.
När sändningen är slut, beger han sig mot delen av gymmet som domineras av träningsmaskiner. Han sätter sig till rätta i en av maskinerna och spänner fast sig.  Han läser på ett informationen som sitter på maskinen att den här övningen ska stärka upp skuldrorna och triceps. Nu åker vi tänker han, laddar på 20 kg och kör några repetitioner.  Han sitter några minuter och spanar ut över avdelningen med maskiner, där det utöver Gymbytarn, endast rör sig sexiga brudar som spelar i helt andra ligor än honom, plus några gamllingar, som skulle trilla av pinn om dem laddar på mer än 5 kilo i en övning.

Hela den här vistelsen på gymmet är en enda lång pina. Han känner sig så värdelös och felplacerad. Det känns som att alla stirrar på honom, men i själva verket så är det knappt någon som bryr sig om att han är där.
Gymbytarn börjar fundera om det är värt att gå tillbaks till gymmet nästa vecka.  Istället för att gymbesöket ger en stärkt kropp och stärkt självförtroende, så lyckas han hålla sin taskiga form intakt och hans redan knackiga självkänsla får sig ytterliga en ordentlig knäck.

Han spänner loss sig själv från maskinen, , bestämmer sig för att få ett värdigt slut på gymvistelsen och avslutar med att knalla 4 km på löpbandet in i omklädningsrummet, duschtar tar sitt pick och pack , släner gymkortet i papperskorgen i soporna och beger sig ut på gatan igen.

Nästa vecka skymtar jag inte samma person , men det har då anslutit sig en ny gymbytare till gymmet.
Våran gymbytare provar lyckan på ett annat gym, i en annan del av stan.
Undrar om dem har någon egen klubb där dem hjälps åt att skifta gym för att göra lidelsen på varje enskilt gym så kort som möjligt.

Personerna bakom Den Frenetiska Gymbytaren kommer och går, men karaktären består.Håll tätt/ Garlic

Vinterdepression

Lider av en fruktansvärd vinterdepression och tills för ett tag sen hade jag ingen aning om hur fan jag skulle göra för att råda bot på skiten men nu gör jag som The MAN Al Pacino i scarface! Jag drar i mig lite ladd till frukost å mitt på dan, har aldrig mått bättre under vintern än i år!! Helt klart värt att testa det lovar jag er mina vänner :)
Hare gött /Leek

En annan femma!?

Hylla det som hyllas bör - Popcorn Extra butter.. Bra skit, riktigt jädra bra skit! Aja för alla er där ute som inte har något liv utan ist spenderar eran tid med att läsa skitbloggar som denna så tänkte jag berätta att idag är det onsdag natt, imorgon torsdag sen kommer helgen med dess skönhet! Inte helt fel om jag får säga det själv, men vad ska man hitta på och jag ställer mig frågan om inte två dagar är för lite ledighet...? Om jag styrde detta land så skulle mitt första beslut vara att förlänga helgen med ännu en dag dvs 4 dagar jobb och 3 dagar ledigt, vilket skulle var både mer rättvist och skönare! Skulle även kunna tänka mig längre arbetsdagar för att i sin tur få en längre helg, inget snack om saken. Till en helt annan femma, det finns folk som jag beundrar något enormt i denna värld och det är folk som hjälper andra människor i nöd i såväl fattiga som rika länder. Dessa människors entusiasm är så fruktansvärt beundransvärd och att dom hjälper människor utan att ens tänka tanken på att be om något i gengäld utan bara gör det för att något i deras inre säger åt en att GÖRA är så jävla coolt!

Jag vill vara en sådan människa!
jag vill hjälpa min omgivning när jag ser att dom behöver hjälp och inte bara när dom ber om hjälp, jag vill ställa upp för min omgivning utan att ens tänka tanken "vad får jag för att jag gör det här".
Jag vill att folk ska stå på min begravning och säga att jag var någon som man kunde lita på, någon som alltid räddade ens fall innan man hann nudda marken, någon som ställde upp i vått och torrt, någon som levde sitt eget liv men gärna delade med sig av det och aldrig såg ner på någon annans vägval i livet.

Han och så MYCKET mer vill jag vara men det är inte lätt men det har samtidigt inte stoppat mig från att göra mitt bästa för att lyckas, jag tror på den goda männskligheten det gäller bara att fler plockar fram den och vågar vara en god människa så ska ni nog se att världen kommer bli en bättre plats att vandra på! :)

Cheers mates! /Leek

Lars Winnerbäck - Tidvis

Denna låt är rent genialisk både musikaliskt samt skrivet.
Musiken är egentligen inte så mycket att snacka om den är helt enkelt bara riktigt bra och tillsammans med texten kan man inte annat än att bubbla av känslot innombords. Och texten da, ja vad ska man egentligen säga?! Den är riktigt enorm och det som gör den så sjukt bra är att den talar till folk och människor kan relatera till den på sitt eget sätt. Alla som någonsin har förlorat någon ovs om det är en nära vän/släkting som har trillat av pinn eller om din stora kärlek plötsligt stängde dörren och aldrig öppnade den igen eller om det bara är någon som du saknar som engång i tiden stod dig välldigt nära så skrapar denna låt på något sätt fram exakt dom känslorna som du många gånger under din vardag har tänkt eller känt! Winnerbäck är en poet med musik i bagaget och denna låten är ren njutning och känsloladdad på så många sätt!

Som en kul grej slänger jag upp både en live version och en vanlig för er som fortfarande tittar in här då och då :)

LIVE

VANLIGA

 

HareBraTjaaaa! /Leek


LEEK-

Älskar sin bästa vän och stora kärlek! ♥

JUL

Snart är det julmys och ledigt från jobb och annat shit!
Trevligt tycker jag som älskar julen trotts att bristen på snö under julhelgen numera är fullständig så är det ju fortfarande jul och det är förjävla positivt!! Kanske fira julen uppe i fjällen där är det ju iaf snö och mysfaktorn där uppe är ju faktiskt riktigt stor... aja skitsamma jag som skulle träna äckligt mycke fram till jul å bli ett monster!! kan ju säga att det är big FAIL på den för har inte orkat träna på det sättet som behövs alls men det kommer jag lovar :) och jag har ju nästan två månader på mig också...

Yoo bitches!! /Leek

RSS 2.0